Portus Ganda is de nautische toegangspoort tot de stad Gent, gelegen aan de historische samenvloeïng van de Schelde met de Leie vlak bij het stadscentrum. De haven is opgevat als “passantenhaven”, hierdoor heeft de watertoerist (zelfs in het topseizoen) de beste garantie om van zijn vaartuig aan te meren en direct aan wal te kunnen stappen.
In Portus Ganda kan je zowel terecht voor één overnachting als voor een vakantieperiode, een beperkt aantal plaatsen worden voorzien voor langere verblijven.

Contact :

Reserveren op voorhand : +32(0)472/41.78.43

VHF : kanaal 19

Website : www.portusganda.be

FACILITEITEN VOOR DE PLEZIERVAART :

  • Drinkwater tanken (via havenmeester)
  • 220V walaansluiting (via havenmeester)
  • Net sanitair met douches en apart toilet D / H
  • Wasmachine & droogkast (met jeton, via havenmeester)
  • In het Gentse stadscentrum, talloze horecazaken op wandelafstand.
  • Openbaar vervoer aan de haven, 5 minuten stappen naar station Gent Dampoort

Bij aankomst in de haven wordt het verblijf vooraf cash betaald. Met een chip-key (mits waarborg) kan u vlot de haven en het sanitairblok betreden. Bij vertrek wordt het verschil afgerekend.

Bereikbaarheid langs het water :

De passantenjachthaven ‘Portus Ganda’ is gelegen aan het Van Eyck zwembad nabij het centrum van Gent. De haven wordt gevormd door de Veermankaai, de Nieuwbrugkaai, de Voorhoutkaai en de Rode Torenkaai. De passantenhaven is nautisch gelegen op de Nederschelde in de brede kom tussen de Sint-Jorisbrug,  de Van Eyck- en de Gandabrug.

De Portus Ganda passantenjachthaven is bereikbaar vanaf de toeristische Leie, de Zeeschelde (Antwerpen), het zeekanaal Gent Terneuzen en het kanaal Gent-Brugge-Oostende. Deze vaarwegen zijn allen met elkaar verbonden door de Ringvaart. Via de Opperschelde ligt Frankrijk voor de recreatieve vaart eveneens binnen handbereik.

De capaciteit van de Portus Ganda passantenhaven omvat zo’n 100-tal aanmeerplaatsen voor een mix van motorvaartuigen. Als passantenhaven zijn er zowel dag als vakantie verblijven en in beperkte mate langere verblijven mogelijk.

Vaarinfo : klik hier

Bereikbaarheid langs de weg :

Veermanplein 2, 9000 Gent


Nauticus Yachting

Translate »